هكلمكم على الرز بما انه اسهل حاجه بالنسبه للطبخ بس اهم حاجه
لان مفيش يوم تقريبا الا واحنا لازم نطبخه على الغداء
اولا الارز
لكل كوب ارز مصرى كوب ماء
لكل كوب ارز بسمتى كوب ونصف ماء
للرز طرق كثيره وماصناف متعدده
هقولكم على الرز للسمك طبعا رز السمك بنطبخه بالزيت
الرز الصياديه او الرز بالبصل
احضرى بصله كبيره وقطعيها قطع صغيره وشوحيها بالزيت الى ان تعطى اللون البنى لاكن حذارى تتحترق منكى لان فى هذه الحاله تعطى طعم مر للرز ثم ضعى مقدرا الماء المناسب كما وضحت لكل كوب رز كوب ماء وبعد ان تغلى الماء بالبصل ضعى ملح وفلفل ثم ضعى الرز بعد ان تنقيه وتغسليه جيدا
خلى بالك اوعى يشيط بعد مايتشرب الماء وطى عليه وضعى له شياطه واهم شىء ان غطاء الرز لازم يكون محكم علشان البخار ميتسربش ويفقد جزء من الماء ويسنشف الرز اتركيه حوالى عشر دقائق اوربع الى ان يستوى وبالف هنا وشفاء
الرز بالشعريه
حمرى الشعريه فى زيت او سمن حسب رغبتك او ذيده وزيت معا
ثم ضعى الرز فوق الشعريه بعد مايبقى لونها ذهبى وقلبيه جيدا
ضعى مقدار الماء المناسب ثم ضعى الملح وقلبيه جيدا واتركيه يتشرب الماء ثم وطى عليه وضعى تحته الشياطه واتركيه الى ان يستوى حوالى عشر دقائق او ربع ساعه
رز دقن الشايب
اغسلى الرز جيدا ضعى مقدار الزيت خذى حبه رز حوالى كبشه
حمرى الرز لى ان يبقى لونه ذهبيا ثم ضعى باقى الرز وقلبيه جيدا
ثم ضعى مقدار الماء والملح واتركيه يتشرب ثم ضعى الشياطه واتركيه يستوى من عشر دقائق لربع ساعه
الرز الابيض
اغسلى الرز وضعى مقدار الزيت او السمن او ذبده وزيت معا حسب الرغبه
ضعى فوقه الرز وقلبيه جيدا لمده دقيقتين ثم ضعى مقدار الماء والملح واتركيه يتشرب الماء ثم
لان مفيش يوم تقريبا الا واحنا لازم نطبخه على الغداء
اولا الارز
لكل كوب ارز مصرى كوب ماء
لكل كوب ارز بسمتى كوب ونصف ماء
للرز طرق كثيره وماصناف متعدده
هقولكم على الرز للسمك طبعا رز السمك بنطبخه بالزيت
الرز الصياديه او الرز بالبصل
احضرى بصله كبيره وقطعيها قطع صغيره وشوحيها بالزيت الى ان تعطى اللون البنى لاكن حذارى تتحترق منكى لان فى هذه الحاله تعطى طعم مر للرز ثم ضعى مقدرا الماء المناسب كما وضحت لكل كوب رز كوب ماء وبعد ان تغلى الماء بالبصل ضعى ملح وفلفل ثم ضعى الرز بعد ان تنقيه وتغسليه جيدا
خلى بالك اوعى يشيط بعد مايتشرب الماء وطى عليه وضعى له شياطه واهم شىء ان غطاء الرز لازم يكون محكم علشان البخار ميتسربش ويفقد جزء من الماء ويسنشف الرز اتركيه حوالى عشر دقائق اوربع الى ان يستوى وبالف هنا وشفاء
الرز بالشعريه
حمرى الشعريه فى زيت او سمن حسب رغبتك او ذيده وزيت معا
ثم ضعى الرز فوق الشعريه بعد مايبقى لونها ذهبى وقلبيه جيدا
ضعى مقدار الماء المناسب ثم ضعى الملح وقلبيه جيدا واتركيه يتشرب الماء ثم وطى عليه وضعى تحته الشياطه واتركيه الى ان يستوى حوالى عشر دقائق او ربع ساعه
رز دقن الشايب
اغسلى الرز جيدا ضعى مقدار الزيت خذى حبه رز حوالى كبشه
حمرى الرز لى ان يبقى لونه ذهبيا ثم ضعى باقى الرز وقلبيه جيدا
ثم ضعى مقدار الماء والملح واتركيه يتشرب ثم ضعى الشياطه واتركيه يستوى من عشر دقائق لربع ساعه
الرز الابيض
اغسلى الرز وضعى مقدار الزيت او السمن او ذبده وزيت معا حسب الرغبه
ضعى فوقه الرز وقلبيه جيدا لمده دقيقتين ثم ضعى مقدار الماء والملح واتركيه يتشرب الماء ثم
وطى عليه النار وضعى له شياطه واتركيه يستوى
وبالف هنا وشفاء والمره القادمه هقولكم على الرز بالخلطه
الإثنين أغسطس 19 2019, 18:26 من طرف ندى الياسمين
» 10 فوائد مفاجئة للعلكة الخالية من السكر
الإثنين أغسطس 19 2019, 18:17 من طرف ندى الياسمين
» آلام لا يجب أن تتجاهلها الحامل صحة الحامل والجنين.
السبت فبراير 09 2019, 07:07 من طرف ابو جهاد
» الاكل الممنوع للحامل في الشهور الاولى
السبت فبراير 09 2019, 06:53 من طرف ابو جهاد
» كل شيء عن حساسية الجلد عند الاطفال
الأربعاء يناير 30 2019, 07:35 من طرف ابو جهاد
» علاج الزغطة: من الحالات البسيطة الى الشديدة
الأحد يناير 27 2019, 09:24 من طرف ابو جهاد
» فتق المعدة: الأسباب والأعراض والعلاج
الأحد يناير 27 2019, 09:20 من طرف ابو جهاد
» علامات تشير للإصابة بديسك في أسفل الظهر
السبت يناير 26 2019, 08:48 من طرف ابو جهاد
» أمور يجب القيام بها وأخرى تجنبها بعد الجلطة الدموية
الخميس يناير 24 2019, 07:21 من طرف ابو جهاد